SZINTFELMÉRÉS:
Online angol
Online francia
Online magyar
Online német
Online spanyol
 
JELENTKEZÉS::
(1) 269 5531
  (20) 368 1748

info@babilon-
nyelvstudio.hu

  Nyitvatartásunk:
  H-Cs 9:30-17:30
  P 9:00-15:00

Facebook oldalunk
VISSZAJELZÉS:
tanfolyamról
   
 
A BABILONBAN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról, programjainkról!
 
  
Közös Európai Referenciakeret-szintleírás

 

Közös Európai Referenciakeret - szintleírás
Mesterfokú nyelvhasználó

C2

Szinte minden hallott vagy olvasott szöveget könnyedén megért.

A különböző beszélt vagy írott forrásokból származó információkat össze tudja foglalni, összefüggően tudja felidézni az érveket és az elbeszéléseket.

Természetes módon, nagyon folyékonyan és pontosan tudja kifejezni magát, a jelentések kisebb árnyalatai között is különbséget tud tenni, még a bonyolultabb helyzetekben is.
Mesterfokú nyelvhasználó

C1

Meg tud érteni igényesebb és hosszabb különböző típusú szöveget, és a rejtett jelentéstartalmakat is érzékeli.

Folyamatosan és természetes módon tudja kifejezni magát, anélkül, hogy túl sokszor kényszerülne arra, hogy keresse a kifejezéseket.

A nyelvet rugalmasan és hatékonyan tudja használni társalgási, tanulmányi és szakmai célokra.

Világos, jól szerkesztett, részletes szöveget tud alkotni összetettebb témákban is, és eközben megbízhatóan alkalmazza a szövegszerkesztési mintákat, kötőszavakat és szövegösszekötő elemeket.
Önálló nyelvhasználó

B2

Meg tudja érteni az összetettebb konkrét vagy elvont témájú szövegek fő gondolatmenetét, beleértve a szakterületének megfelelő szakmai beszélgetéseket is.

Folyamatos és természetes módon olyan szintű normális interakciót tud folytatni anyanyelvű beszélővel, hogy az egyik félnek sem megterhelő.

Világos, részletes szöveget tud alkotni sokféle témában, és ki tudja fejteni a véleményét egy aktuális témáról úgy, hogy részletezni tudja a különböző lehetőségekből adódó előnyöket és hátrányokat.
Önálló nyelvhasználó

B1

Megérti a fontosabb információkat olyan világos, standard szövegekben, amelyek ismert témákról szólnak, és gyakori helyzetekhez kapcsolódnak a munka, az iskola, a szabadidő stb. terén.

Elboldogul a legtöbb olyan helyzetben, amely a nyelvterületre történő utazás során adódik.

Egyszerű, összefüggő szöveget tud alkotni olyan témákban, amelyeket ismer, vagy amelyek az érdeklődési körébe tartoznak.

Le tud írni élményeket és eseményeket, álmokat, reményeket és ambíciókat, továbbá röviden meg tudja indokolni és magyarázni a különböző álláspontokat és terveket.
Alapszintű nyelvhasználó

A2

Megért olyan mondatokat és gyakrabban használt kifejezéseket, amelyek az őt közvetlenül érintő területekhez kapcsolódnak (pl. nagyon alapvető személyes és családdal kapcsolatos információ, vásárlás, helyismeret, állás).

Tud kommunikálni olyan egyszerű és begyakorolt feladatok során, amikor egyszerű és közvetlen információcserére van szükség ismerős és begyakorolt dolgokra vonatkozóan.
Tud egyszerű nyelvi eszközöket használva beszélni saját hátteréről, szűkebb környezetéről és a közvetlen szükségleteivel kapcsolatos dolgokról.
Alapszintű nyelvhasználó

A1

Megérti és használja a számára ismerős mindennapi kifejezéseket és nagyon alapvető fordulatokat, amelyeknek célja konkrét szükségleteinek kielégítése.

Be tud mutatkozni és be tud mutatni másokat, meg tud válaszolni és fel tud tenni olyan kérdéseket, amelyek személyes jellegűek, pl. a lakhelyre, ismerősökre és tulajdontárgyakra vonatkozóan.

Képes egyszerű interakcióra, amennyiben a másik személy lassan és világosan beszél és segítőkész.

Ennél részletesebb, készségekre bontott leírás itt. 

Kínálatunk diákoknak

Diákok

 

Kínálatunk egyetemistáknak

Egyetemisták

 

Kínálatunk vállalatoknak

Vállalatok

 
Learn Hungarian
Learn Hungarian


 
Kínálatunk társravágyóknak

Társravágyók

 

Kínálatunk senioroknak (50+)

Szeniorok (50+)

 
 
© Babilon Nyelvstúdió
Adatvédelmi politika és felhasználási feltételek
Nyilvántartási szám: 01-0290-04
info@babilon-nyelvstudio.hu