A Babilon Nyelvstúdió 1983-ban alakult, így kiérdemli
„az ország egyik legrégebbi magán-nyelvoktató intézménye”
címet. A nyelviskola angol, német és magyar mint idegen nyelv oktatására szakosodott, de napjainkban az összes hazánkban népszerű nyelv oktatását vállalja.
1993 óta a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által minősített és ajánlott nyelviskola. Ez azt jelenti, hogy a nyelviskola irányítása, a nyelviskolában folyó oktatás minősége és a technikai, infrastrukturális feltétek folyamatosan megfelelnek a legmagasabb szakmai követelményeknek.
Szakmai pozíciónk
A nyelviskola megalakulásakor különösen nagy volt a jelentősége, hogy műhelye nyitva állt más magán-nyelviskolák és közoktatási intézmények tanárai előtt. Iskolánk külföldről is meghívott vendégelőadókat, s a többnapos előadássorozatokra sokan érkeztek az ország különböző pontjairól. Így vált a Babilon Nyelvstúdió sok más oktató közösség szakmai, szellemi forrásává. Az évente megrendezett eseménysorozatok ma már jól ismertek: könyvkiadók, nyelviskolák, egyetemek folytatják ezt a hagyományt. A Babilon Nyelvstúdió alapítója részt vett a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének létrehozásánban és a minősítési rendszer kidolgozásában. Az iskola nevéhez fűződik továbbá a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete évente megrendezett szakmai, módszertani konferenciájának szervezése.
Tanári kar
Tanárai kiválasztásakor a Babilon Nyelvstúdió a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének minősítési szempontjait tartja szem előtt. Elértük, hogy a nálunk dolgozó tanárok egységesen magas színvonalú munkát végeznek. A sokféle, különböző karakterű, színes egyéniség páratlanul jó hangulatot alakít ki az angolórákon csakúgy, mint az iskola egyéb programjain. Nálunk jellemző, hogy a tanárok még azokkal a hallgatókkal is váltanak a folyosón néhány szót, akiknek nem ők az állandó tanárai. Más szóval: a Babilon Nyelvstúdió kicsivel több mint három és fél évtized múltán, 2019-ben is közösség maradt. Nálunk kismértékű a fluktuáció: hallgatóink és tanáraink is ragaszkodnak hozzánk. Akik minket választanak, velünk maradnak.
Up-to-date tananyag, modern módszertan
Fontosnak tartjuk, hogy tanáraink folyamatosan továbbképezzék magukat. Részben a szigorú felvételi szempontoknak köszönhetően kollégáink számára természetes igény, hogy kövessék az új módszertani trendeket, megismerjék az újonnan megjelenő tankönyv-családokat, kiegészítő anyagokat, s az is, hogy legyen fórumuk a felmerülő kérdések megvitatására. Az iskola mindezt rendszeres belső workshopok, külsőtovábbképzések, konferenciák megszervezésével, látogatásuk lehetővé tételével támogatja. A nálunk tanulók biztosak lehetnek benne, hogy tanáraik szakmájuk legújabb ötleteit, eredményeit illetően is tájékozottak. Az újdonságok közül azokat, amelyek az egyes csoportok, hallgatók esetében a leghatékonyabbak, természetesen felhasználják óráikon. Tanfolyamokat índítunk kislétszámú csoportban (max. 10 fős), minicsoportban (3-4 fős) vagy egyszemélyes órák keretében is.
Nyelvvizsgáztatás
Azok a hallgatók, akik azért választják a mi nyelvtanfolyamainkat, mert a segítségünkkel szeretnének felkészülni a nálunk letehető államilag elismert, illetve nemzetközi nyelvvizsgák egyikére, biztosak lehetnek benne, hogy jól választottak. Tanáraink – amellett, hogy már a szintfelméréskor objektíven elmondják véleményüket a nyelvvizsgázni szándékozó felkészültségéről és esélyeiről – a nyelvvizsgákhoz kapcsolódó tartalmi, formai és gyakorlati kérdéseket illetően ugyanolyan tájékozottak, mint a Magyarországon aktuálisan érvényben lévő, a nyelvvizsgákhoz kapcsolódó törvényekkel és szabályokkal kapcsolatosan. Azok, akik a valódi nyelvtudásuknak megfelelő szintű nyelvvizsgát választják, a felkészítő tanfolyam elvégzését követően sikeres nyelvvizsgát tesznek. A velünk készülő és nálunk vizsgázó hallgatók nyugodtak lehetnek: jó kezekben vannak! Számos tanárunk rendelkezik középiskolai gyakorlattal is. Nyelvstúdiónk hatékonyan készíti fel a középiskolásokat a közép- és emeltszintű érettségire.
Üzleti nyelv
A Babilon Nyelvstúdió szakmai körökben az egyik legelismertebb magán-nyelviskola. Az évek során vállalati, szaknyelveket oktató tanfolyamokkal, tréningekkel és személyre szabott kurzusokkal bővült a profil. Iskolánk a kisvállalkozások nyelvi képzésekre vonatkozó igényeit éppúgy ki tudja elégíteni, mint a multinacionális cégek munkatársainak legmagasabb szintű elvárásait – erről meggyőződhet refencialistánk megtekintésekor, vezető tanulóink véleményét olvasva, vagy egy próbaóra keretében.
Célunk
Egyaránt fontos számunkra, hogy részt vegyünk magánszemélyek nyelvoktatásában és a munkatársainak idegen nyelvi tanfolyamokat kínáló cégek képzéseiben is. Arra törekszünk, hogy egyre több hallgatót segítsünk használható, aktív, kompetens nyelvtudáshoz, akik a későbbiekben szívesen ajánlanak minket családjuk, baráti társaságuk tagjainak, vagy munkatársaiknak. Fontos, hogy iskolánk sokéves működése alatt mindmáig megőrizte családias jellegét, köszönhetően a személyes, barátságos ügyintézésnek, a hallgatók igényeire fordított különös figyelemnek. Szeretnénk megőrizni rugalmasságunkat a tanfolyamszervezésben, valamint ügyfélközpontú gondolkodásunkat a mindennapok során. Hiszünk abban, hogy nyelviskolánk sikerének titka, hogy hallgatóink zöme személyes ajánlás útján érkezik hozzánk, és elégedettségüknek hála tovább ajánlják iskolánkat.
Helyszín
Kommunikáció-centrikus nyelvtanfolyamainkat a Belvárosban lévő iskolánkban, 360 m2 -en, jól felszerelt, kulturált, kellemesen berendezett termekben tartjuk. Iskolánk jól megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel: az Astoria metró megállótól 1 percre, a Deák tértől 5 percre van – a Károly krt. és a Dohány u. sarkán lévő épületben (a Belvárosi Színház és a Zsinagóga találkozásánál) található, a IV. emeleten (liftek vannak).
Jelentkezés
A Babilon Nyelvstúdió minden beiratkozni kívánó hallgatója írásbeli és szóbeli szintfelméresen vesz részt. Ez teszi lehetővé, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb tanfolyamon vehessen részt. Jelenkezni / érdeklődni lehet a +36 20 36 81 748-as telefonszámon, személyesen nyelviskolánkban a megadott nyitva tartás ideje alatt (H-Cs 9.30-17.30 és P 9-15h, Budapest VII. kerület, Károly krt. 3/a), illetve e-mailben: info@babilon.net vagy online jelentkezési lapunk kitöltésével.